Kuře je zkrátka oblíbené. Přemýšlíte, co z něj udělat, protože je na jídelníčku poměrně často. My dvě nedáme dopustit na ty s houbovo-smetanovou omáčkou.

Tohle vážně není nějaké lehké jídlo. Je tak trošku těžší na zažívání. Jsou tam ty houby a smetana. Ale tak co by člověk neudělal pro spokojené bříško, že? A co na tomhle jídle máme rády? Tu skvělou sladkost. Docela důležitý je i výběr hub. My měli doma skvělé uvařené a zamrazené penízovky sametonohé. Mají úžasně hladké kloboučky a ve spojení s masem a omáčkou prostě nemají chybu.

Příprava

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 25 min.

Náročnost: *

Počet porcí: 4

Někde se ještě skryl parmazán, vyplatí se ho nevynechat.

Ingredience

  • 3 kuřecí prsa
  • 1 velká cibule
  • plátek másla na osmažení cibulky
  • 300 g zavařených hub
  • 2 smetany na vaření – 12%
  • malá hrst nastrouhaného parmezánu
  • pepř a sůl
  • příloha: rýže nebo těstoviny

Postup

Nejdříve si na másle osmažte cibulku pokrájenou nadrobno. Když je krásně nazlátlá, tak k ní přidejte na střední kostky nakrájená kuřecí prsa. Když jsou krásně osmahlá, tak je zalijte vlažnou smetanou a zasypte parmazánem, osolte, opepřete a nechte prohřát.

Uvařte přílohu. My si k tomu většinou dáváme rýži natural, takže když začínám jídlo připravovat, dám vařit i rýži, která se dělá 25 minut. Jakmile je vše hotovo, šup s tím na talíř. A můžete baštit.

Nechte si chutnat

K+L

Bylo mi řečeno, že se k tomu dobře hodí i brambory. No nevím. Ale proti gustu žádný dišputát. Dejte si k tomu zkrátka to, na co máte největší chuť.

Pošlete to dál:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit...