Ve vedrech člověk potřebuje pořádné ochlazení. Není nic lepšího, než ovoce strčit do mrazáku. Žádná velká věda. Kiwi nanuky jsou jednou z variant. Spousta dobroty.
Ve velkých vedrech je nejlepší vlézt do lednice. Tam se ale málokdo vejde a co si budeme povídat, není to ideální řešení. Skvělým řešením jsou ale domácí ovocné nanuky. Klárka si pravidelně připravuje tyhle meruňkové/jahodové, podle toho, co je doma.
Teď ale bylo nutno zpracovat kiwi. A co udělat jiného, než tuhle pětiminutovku. Osvěžující bašta. Stačí jen kiwi, limetka nebo trocha citronové šťávy, vrchovatá lžička moučkového cukru s vanilkou (pokud máte rádi velmi kyselé chutě, tak ji nedávejte) a malinko vody (nemusí být). I když jsou kiwi velmi zralá, potřebují trochu dosladit, protože mražením trochu ztrácejí sladkost.
Příprava kiwi nanuků
Doba přípravy: 5 min.
Náročnost: *
Počet porcí: 2
Ingredience
- 4 kiwi
- čtvrt limetky
- lžíce vody
- moučkový cukr, ideálně s vanilkou (volitelné, dle chuti)
Postup
Rozmixujte oloupaná a na větší kusy nakrájená kiwi, zakápněte zhruba čtvrtkou limetky. Nejdříve nevyužijte všechnu šťávu. Směs můžete zalít troškou vody a rozmixujte ji. Ochutnejte, případně dochuťte limetkou nebo cukrem. Připravte si formičky na nanuky naplňte je rozmixovanou směsí, uzavřete a uložte do mrazničky na 6 hodin. Postavte je nastojato, aby nevytekly. Po 6 hodinách je skvělé osvěžení hotové.
Nechte si chutnat
Klára + Lucie