Také milujete bublaninu? Ta naše je rychlá, jednoduchá a výborná. Co víc si přát. Třešní je teď všude spousta, jen si je vychutnat. Třeba právě v této bublanině.

Bez řečí a hned na recept

Rychlá bublanina patří k jídlům, která máme spojená s dětstvím a velmi rádi si tyhle vzpomínky vyvoláváme. Na přípravu nejsou potřeba žádná speciální kouzla a čáry.

Příprava bleskové hrnkové bublaniny s třešněmi

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: zhruba 35 min. na 170 °C elektrická trouba

Náročnost: *

Počet porcí: pekáček 26 x 16 cm

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • špetka soli
  • vanilková esence / lžička vanilkového cukru (obojí domácí je ideální)
  • nastrouhaná kůra z citronu (volitelné)

Postup

Troubu předehřejte na 170 °C. Ve střední míse ušlehejte vejce s cukrem, pak přilijte olej. Přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, a postupně přilévejte mléko. Osolte, případně přidejte nastrouhanou citronovou kůru a vyšlehejte do podoby hustého těsta. Přidejte vanilkovou esenci a promíchejte. Pekáč vyložte pečicím papírem nebo ho vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Těsto vylejte do pekáče. Třešně dejte do misky a prosypte je moukou. Nespadnou pak v pekáči na dno a moučník bude lépe vypadat. Třešně rovnoměrně rozmístěte po vršku těsta. Nedělejte velké mezery. Těsto nabude, tak je fajn, když je třešní hodně. Pekáč dejte do předehřáté trouby a pečte něco málo přes půl hodinu. Pečte dozlatova a míru upečení pak zkontrolujte pomocí špejle. Když vytáhnete špejli bez těsta, může dezert z trouby. Před podáváním můžete posypat moučkovým cukrem.

Nechte si chutnat

Klára + Lucie

Pošlete to dál:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit...