Tento salát můžete mít čistě zeleninový, ale my do něj daly pro zpestření klobásku. Skvělé letní jídlo se špenátem ze záhonu.
Léto sice pomalu končí, ale salátky u nás stále jedou. K obědu, k večeři. A se špenátem – to je potom dobrota.
Příprava špenátového salátu
Doba přípravy: celkem 15 min.
Doba vaření: 10 min. (vajíčka)
Náročnost: *
Počet porcí: 1
Ingredience
- velká hrst čerstvého špenátu
- 2 velká vejce uvařená natvrdo, nakrájená na čtvrtky
- 4 cherry rajčata, rozpůlená
- 6 oliv bez pecky, rozpůlených
Na zálivku
- 2 menší cibulky
- 2 proužky slaniny, nakrájené na kostičky (není nutné)
- pár tenkých půlkoleček klobásky (není nutné)
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- lžíce oleje na opečení cibulky
Postup
Vejce uvařte natvrdo (10 min.) a nechte ho vychladnout. Salát nandejte do misky, na něj položte vajíčka, rozkrojená na čtyři díly. Rozpůlte cherry rajčata a položte do misky. To samé proveďte s olivami.
Připravte si cibulku a zálivku tak, že nejprve na pánvičce v oleji osmahnete cibulku nakrájenou na kolečka, (případně spolu s kousky slaniny a kolečky klobásky). Nakonec zalijte lžicí worchesteru. Vše přesuňte k vajíčkům do misky.
Nechte si chutnat
Klára + Lucie
PS. momentálně na skladě došel vtip a lehká ruka na psaní. Ale obojí se vrátí. Časem…