Tento salát můžete mít čistě zeleninový, ale my do něj daly pro zpestření klobásku. Skvělé letní jídlo se špenátem ze záhonu.

Bez řečí a hned na recept

Léto sice pomalu končí, ale salátky u nás stále jedou. K obědu, k večeři. A se špenátem – to je potom dobrota.

Příprava špenátového salátu

Doba přípravy: celkem 15 min.

Doba vaření: 10 min. (vajíčka)

Náročnost: *

Počet porcí: 1

Ingredience

  • velká hrst čerstvého špenátu
  • 2 velká vejce uvařená natvrdo, nakrájená na čtvrtky
  • 4 cherry rajčata, rozpůlená
  • 6 oliv bez pecky, rozpůlených

Na zálivku

  • 2 menší cibulky
  • 2 proužky slaniny, nakrájené na kostičky (není nutné)
  • pár tenkých půlkoleček klobásky (není nutné)
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • lžíce oleje na opečení cibulky

Postup

Vejce uvařte natvrdo (10 min.) a nechte ho vychladnout. Salát nandejte do misky, na něj položte vajíčka, rozkrojená na čtyři díly. Rozpůlte cherry rajčata a položte do misky. To samé proveďte s olivami.

Připravte si cibulku a zálivku tak, že nejprve na pánvičce v oleji osmahnete cibulku nakrájenou na kolečka, (případně spolu s kousky slaniny a kolečky klobásky). Nakonec zalijte lžicí worchesteru. Vše přesuňte k vajíčkům do misky.

Nechte si chutnat

Klára + Lucie

PS. momentálně na skladě došel vtip a lehká ruka na psaní. Ale obojí se vrátí. Časem…

Pošlete to dál:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit...