Rybízy jsou ve své nejlepší formě a nutně potřebují zpracovat. Tohle je ten nejjednodušší jogurtový koláč s rybízem. Je hned hotový a skvěle si na něm pochutnáte.
Zatímco jinde je už téměř po rybízu, u nás je v té nejlepší kondici. A to znamená rybíz několikrát denně na stole. Kromě zobání, které je tím nejlepším, jak si tohle ovoce užít, jsme dostaly chuť na nějaký ten koláč. A jogurtový s rybízem je úplná rychlovka. Není na něm nic komplikovaného. Ta nejjednodušší podoba, Pomalu ani nestihl vystydnout, než se po něm začal natahovat nejeden pár rukou 🙂
Příprava jogurtového rybízového koláče
Doba přípravy: 15 min.
Doba pečení: 40 min., 170 °C
Náročnost: *
Počet porcí: bábovková forma průměr 20 cm
Ingredience
- 130 g třtinového cukru
- 2 střední vejce
- 110 ml oleje
- 200 ml bílého jogurtu
- 220 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- hrnek rybízu
Postup
Rozpalte troubu na 170 °C. Smíchejte rozklepnutá vejce s cukrem, a poté s olejem, přidejte jogurt. Vše dobře spojte a přisypejte mouku promíchanou s pečícím práškem. Až bude vše hezky propojené, nasypte hrnek rybízu, lžicí promíchněte. Formu na bábovku vystříkněte sprejem nebo vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Koláčovou směs nalijte do formy a pečte v předehřáté troubě zhruba 40 minut. Zkontrolujte špejlí. Když bude bez ulpělého těsta, může dezert z trouby ven.
Nechte si chutnat
Klára + Lucie