Tyto řezy à la Raffaello by neměly uniknout žádnému milovníkovi kokosu. Nejsou žádná sušinka, jsou vláčné a šťavnatá horní vrstva se chuťově blíží kuličkám Raffaello.
Kokos u nás patří k oblíbeným surovinám, samozřejmě vedle citronu. Jakmile jsme zjistily, že existuje varianta „Raffella“ na plech, bylo jasné, že ho musíme vyzkoušet a poupravit podle našich chutí.
Tipy pro přípravu řezů à la Raffaello
Pokud budete chtít vlhčí buchtu, je lepší použít ještě jednu smetanu. Prolití se není třeba obávat, moučník tekutinu hezky vstřebá a zvlhčená vrstva pak skutečně bude hodně připomínat známé kokosové bonbony.
Příprava
Doba přípravy: 10 min.
Doba pečení: zhruba půl hodiny na 180 °C
Náročnost: *
Počet porcí: pekáček 33 x 20 cm
Ingredience
- 2 vejce
- 3/4 hrnku cukru moučka s příměsí vanilky (nebo vanilkový cukr)
- půl hrnku oleje
- 1/2 hrnku vlažného mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- tuk na vymazání formy a hrubá mouka na vysypání (nebo pečicí papír)
Navrch
- necelého půl hrnku cukru moučka
- 3/4 hrnku kokosu
Na polití
- 1-2 smetany ke šlehání, 30-33%
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte k nim 3/4 hrnku cukru a vyšlehejte do pěny. Přisypávejte mouku spolu s práškem do pečiva, vše míchejte a průběžně přilévejte vlažné mléko. Pekáček vymažte tukem a vysypte hrubou moukou a hotové těsto do něj přesuňte.
Do menší misky nasypte necelého půl hrnku cukru moučka a kokos. Promíchejte a směsí posypte těsto. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 40 minut. Narůžovělý dezert vytáhněte z trouby. Nesmí být hnědý, byl by vysušenější a méně chutný. Hned po vyndání důkladně polijte dezert tekutou smetanou ke šlehání a nechte vychladnout.
Nechte si chutnat
Klára + Lucie
Milovníky kokosu by mohlo zaujmout i:
Jogurtovo-kokosové muffiny
Citronovo-kokosové muffiny
Kokosovo-ořechová hrnková bábovka