Rybízy jsou ve své nejlepší formě a nutně potřebují zpracovat. Tohle je ten nejjednodušší jogurtový koláč s rybízem. Je hned hotový a skvěle si na něm pochutnáte.

Bez řečí a hned na recept

Zatímco jinde je už téměř po rybízu, u nás je v té nejlepší kondici. A to znamená rybíz několikrát denně na stole. Kromě zobání, které je tím nejlepším, jak si tohle ovoce užít, jsme dostaly chuť na nějaký ten koláč. A jogurtový s rybízem je úplná rychlovka. Není na něm nic komplikovaného. Ta nejjednodušší podoba, Pomalu ani nestihl vystydnout, než se po něm začal natahovat nejeden pár rukou 🙂

Příprava jogurtového rybízového koláče

Doba přípravy: 15 min.

Doba pečení: 40 min., 170 °C

Náročnost: *

Počet porcí: bábovková forma průměr 20 cm

Ingredience

  • 130 g třtinového cukru
  • 2 střední vejce
  • 110 ml oleje
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 220 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • hrnek rybízu

Postup

Rozpalte troubu na 170 °C. Smíchejte rozklepnutá vejce s cukrem, a poté s olejem, přidejte jogurt. Vše dobře spojte a přisypejte mouku promíchanou s pečícím práškem. Až bude vše hezky propojené, nasypte hrnek rybízu, lžicí promíchněte. Formu na bábovku vystříkněte sprejem nebo vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Koláčovou směs nalijte do formy a pečte v předehřáté troubě zhruba 40 minut. Zkontrolujte špejlí. Když bude bez ulpělého těsta, může dezert z trouby ven.

Nechte si chutnat

Klára + Lucie

Pošlete to dál:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit...