V teple nemáte příliš chuť na vydatná jídla. Letní saláty jsou v parných dnech nezbytností. Když je navíc zalijete osvěžujícím jogurtovým dipem, bude chuť mnohem zajímavější.
V létě se většinou nechcete stravovat těžce, a tak sáhnete po lehkém salátu. My navíc měly domácí hlávku salátu, takže radost navíc. Kolem téhle rychlovky není třeba příliš povídat, důležitější je rychlost přípravy a pocit, když salát zakápnete dipem a vychutnáváte si jídlo.
Příprava letního salátu s vejcem
Doba přípravy: 10-15 min.
Náročnost: *
Počet porcí: 1
Ingredience
- 4 větší listy hlávkového salátu
- 1-2 střední rajčata nebo 6 rozpůlených cherry rajčátek
- 4 tenčí kolečka okurky pokrájená na proužky
- 1-2 uvařená vejce, na čtvrtky
- lžíce extra panenského olivového oleje
- lžíce nastrouhaného parmezánu
- jarní cibulka na posyp
Na dip
- malý 200ml hrnek bílého jogurtu
- velká lžíce dijonské hořčice
- pepř a sůl
Postup
Dejte uvařit vejce natvrdo. Po deseti minutách ho slijte a nechte vychladit ve studené vodě. Nakrájejte salát na větší kusy, rozložte ho do misky, ze které budete jíst. Na něj položte půlky cherry rajčat a pokrájenou okurku, zakápněte olivovým olejem a posypejte strouhaným parmezánem. Vajíčka rozčťvrťte a položte je na salát. Navrch posypte pokrájenou jarní cibulkou.
Na dip smíchejte jogurt s dijonskou hořčicí, opepřete a osolte podle chuti.
Nechte si chutnat
Klára + Lucie