Míša řezy se řadí mezi nejoblíbenější dezerty. My pro vás máme nepečenou verzi do skleničky. Osvěžující. Lahodná. Vynikající.

Bez řečí a hned na recept

Vychlazený Míša dezert do skleničky je skutečně vynikající. A pokud je odleželý alespoň 24 hodin, lépe se chutě prolnou.

Tipy pro přípravu

Tento osvěžující nepečený dezert má tři vrstvy. Sušenkovou, tvarohovou a čokoládovou.

Sušenková vrstva: Do sušenkové vrstvy se hodí kakaové sušenky, ideálně s kokosovou příchutí. Mohou být ale i jiné. Když budeme chtít chuť povýšit, můžeme je zakápnout necelou lžicí likéru (takový irský krém Baileys je značka ideál). Když se dezert rozleží, je to pro dospělé opravdu pochutnání. Dětem samozřejmě připravíme skleničky bez alkoholu. Teď v létě je jeho přítomnost obzvlášť znát.

Tvarohová vrstva: vyžaduje balení tvarohu (ideálně kostka, pak je vrstva pevnější a chuť „ledovější“).

Čokoládová vrstva: výborně ladí v kombinaci 60% čokolády, smetany na vaření a másla.

Příprava Míša řezů do skleničky

Doba přípravy: zhruba 20 min.

Náročnost: *

Počet porcí: sedm 150ml skleniček

Ingredience

  • tmavé kakaové sušenky ideálně s kokosem (například Koka)
  • irský likér (volitelné)
  • vanilková esence nebo vanilkový cukr
  • 250 g tučného tvarohu
  • 40 g cukru moučka
  • 250 ml smetany na šlehání (alespoň 33%)

Na čokoládu

  • 90 g hořké čokolády
  • 40 ml smetany ke šlehání

Postup

V mističce nad párou nechte rozpustit čokoládu, postupně přilévejte smetanu a průběžně míchejte.

Připravte si skleničky a na dno kakaové sušenky. Můžete je zakápnout trochou likéru. Ten se do nich vsákne a moučník bude zase o něco lepší.

V misce vyšlehejte pevnou šlehačku z dobře vychlazené šlehačky. Vytáhněte ji z lednice až na poslední chvíli. Začněte šlehat na nižší obrátky a postupně přidávejte rychlost. Ke konci opět ji zvolněte. Do větší misky dejte tvaroh, přidejte moučkový cukr a vanilková zrníčka. Vše promíchejte a vmíchejte šlehačku.  

Na sušenky dejte lžící tvarohovo-šlehačkový krém a nakonec vše zalijte čokoládovou polevou. Dejte vychladit do lednice na alespoň 24 hodin.

Nechte si chutnat

Klára + Lucie

Pošlete to dál:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit...